Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Έπαιξαν σαν ΑΡΗΣ και έκαναν τη μεγάλη ανατροπή




Tα ψυχικά και σωματικά αποθέματα των κοριτσιών του γυναικείου χάντμπολ έκαναν τη μεγάλη ανατροπή και παρέμειναν στην Α2 γυναικών, κερδίζοντας την Καστοριά με 29-19, ανατρέποντας το 31-22 του πρώτου αγώνα.
Οι παίκτριες του ΑΡΗ στην κυριολεξία από το πρώτο λεπτό έδειξαν στις αντίπαλές τους, ποιος θα έχει το πάνω χέρι. Χαρακτηριστικό είναι ότι το σκορ στο 17ο λεπτό ήταν 9-1.
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι την καθοδήγηση της ομάδας είχε ο παίκτης της ανδρικής μας ομάδας, Γιώργος Αλμπάνης, του οποίου τις οδηγίες ακολούθησαν όλα τα κορίτσια κατά γράμμα, με αποτέλεσμα να έρθει μια ιστορική νίκη, κόντρα στα προγνωστικά των «καλοθελητών», που είχαν βιαστεί να υποβιβάσει την ομάδα.

Μετά το εικοστό λεπτό, με την κούραση αποτυπωμένη στα πρόσωπα όλων των παικτριών του αγώνα, οι φιλοξενούμενες παίκτριες κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ένα τρίλεπτο αδράνειας των παικτριών του ΑΡΗ και να μειώσουν σε 11-7. Το ημίχρονο έκλεισε με τον ΑΡΗ να προηγείται με 13-7.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το +6 για τον ΑΡΗ, με στόχο να μπορέσει γρήγορα η διαφορά στο σκορ να φτάσει το +9, το συντομότερο δυνατό.
Αυτό επετεύχθη στο 43ο λεπτό, με το σκορ στο 19-10. Η άμυνα του ΑΡΗ πραγματικά ήταν για σεμινάριο και όπως έπρεπε για να κρατά τις αντίπαλες μακριά από το «εύκολο» σουτ και με τους διαδρόμους προς την εστία όσο το δυνατό πιο κλειστούς. Θα πρέπει να σταθούμε και στην πάρα πολύ καλή απόδοση της Ελένης Καλαμπόκη, η οποία έκανε αποκρούσεις σε εξαιρετικά κρίσιμα σημεία του αγώνα και μάλιστα απέκρουσε δύο πέναλτι.
Το σκορ έφτασε στο πολυπόθητο +10 για πρώτη φορά στο 54ο λεπτό, 25-15. Από κει και πέρα το παιχνίδι είχε μια άγρια ομορφιά. Ο ΑΡΗΣ υποχρεώθηκε να παίξει χωρίς την Τσομπανίδου, λόγω δίλεπτης αποβολής, από το 56ο ως το 58 λεπτό. Παρόλα αυτά οι υπόλοιπες αγωνίστηκαν και για αυτήν, μεγαλώνοντας τη διαφορά και το σκορ στο 28-16.
Ο ΑΡΗΣ, παρά την επιστροφή της προαναφερθείσας παίκτριας, δεν κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα με όλες τις παίκτριες αφού στο 59ο είχαμε την αποβολή της Ευαγγελίας Κώττα με κόκκινη κάρτα, λόγω τρίτου δίλεπτου. Στο τελευταίο λεπτό είχαμε τέρμα για την Καστοριά, που μείωσε σε 28-19 και με πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο (αλά μπάσκετ...) προσπάθησαν να κλέψουν τη μπάλα για να έχουν ελπίδες για ένα ακόμα τέρμα.
Την «ταφόπλακα» στα όνειρα των φιλοξενούμενων έβαλε η Ναταλία Κώττα, η οποία με τέρμα στα 35΄΄ πριν το τέλος διαμόρφωσε το τελικό 29-19.
Η κόρνα της λήξης βρήκε τα κορίτσια του ΑΡΗ να πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη-αντροπή-παραμονή και να γίνονται ένα «κουβάρι» με τον κόσμο, που στάθηκε στο πλευρό τους σήμερα το απόγευμα.
Οι υπεύθυνοι της ομάδας, Κωνσταντίνος Κουράκος και Βαγγέλης Αγγελούσης θέλουν να ευχαριστήσουν όλο τον κόσμο, που ήταν στο πλευρό της ομάδας μας σήμερα και ειδικότερα το Γιώργο Αλμπάνη και το Βασίλη Σκανδάλη, οι οποίοι με τις προπονήσεις, που έκαναν το τελευταίο χρονικό διάστημα και τις συμβουλές τους, βοήθησαν τα μέγιστα για τη σημερινή μεγαλειώδη εμφάνιση.
ΑΡΗΣ - Καστοριά  29 - 19
Δεκάλεπτα: 5-1, 10-2, 13-7, 18-9, 24-15, 29-19
Δίλεπτα: 7 - 3
Πέναλτυ: 1/3 - 3/6
Σύνθεση: Κώττα Νατ. 7, Τσομπανίδου 6, Βογιατζή 3, Παρτάλη 6, Κοκτσίδου 2, Κώττα Ευαγ. 3, Καλαμπόκη, Γιουβαλάκη, Χαμοσφακίδου, Ιγιάγκμπορ 2, Καργοπούλου, Αργυροπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου